Een korte introductie

Over khbw

Koolhydraatbeperkt werkt is een organisatie die samenwerkt met  diëtisten- en huisartsenpraktijken via de ketenzorg om maximaal resultaat uit de koolhydraatbeperkte leefstijl te halen, waardoor diabetes medicatie nauwelijks nodig is. Met als resultaat dat de patiënt zich beter voelt. Be fit, feel fit.

De ontdekking dat koolhydraatarme voeding diabetes type 2 kan terugdraaien en zo overwinnen is revolutionair. Niet langer wordt aan symptoombestrijding gedaan met steeds meer medicijnen maar wordt het medicijngebruik juist afgebouwd. Hierdoor lukt het om af te vallen en kan de negatieve spiraal doorbroken worden.  Zo kan 80% van de mensen met diabetes type 2, die insuline gebruikt weer insulinevrij worden. Later wordt ook het positieve effect van koolhydraat beperkte voeding op allerlei andere aandoeningen toegepast.

Koolhydraatbeperkt werkt is momenteel bezig om de ontwikkelde methode van voeding gecombineerd met medicijnafbouw voor type 2 patienten toe te passen en samen met de universiteit van Groningen en TNO de gegevens die dit oplevert over bloedsuikerspiegels, gewichtsafname etc. te verwerken in een analyse om zo de zorgverzekeraars te overtuigen van deze revolutionaire aanpak.

50.000

onderzoeksbudget

250

patiënten insuline vrij

2

aangesloten praktijken

125

jaar team ervaring

Dit is wat we doen

Het khbw programma

Huisartsenpraktijken, diëtistenpraktijken en ketenzorgorganisaties kunnen contact met ons opnemen maar we leggen zelf ook verbindende contacten met als doel de diabeteszorg op alle niveaus integraal te verbeteren.

We organiseren een informatiebijeenkomst voor huisarts, diëtist en eventueel de praktijkondersteuner. Na deze bijeenkomst kan besloten worden of we gaan samenwerken of niet.

SCHOLINGSTRAJECT EN PRAKTIJKBEGELEIDING

Bij samenwerking volgt een scholingstraject. De eerste scholing van 2 uur is verplicht voor huisarts, diëtist en poh. De tweede scholing van 4 uur is verplicht voor diëtist en poh.

Daarna kan de nieuwe khbw-behandeling voor diabetespatiënten worden toegepast. Harriët en Kees-Jan zijn beschikbaar als helpdesk voor de moeilijke gevallen die er altijd zullen zijn. Er wordt nauw contact gehouden.

Na drie en zes maanden organiseren we een follow up bijeenkomst met mogelijkheid van casuïstiek bespreking.

Huisartsen- en diëtistenpraktijken

Ook al zijn we  kort bezig we hebben binnenkort zicht op de kwaliteit van 2 diëtisten- en 1 huisartsenpraktijk. Dan volgt meer informatie.

De regio’s zijn Spijkenisse, Breda en Leusden.

Ketenzorgorganisaties

We zijn in gesprek met diverse ketenzorgorganisaties door het hele land. Op weg naar een regiobreed gedragen diabeteszorg die zich kenmerkt door nadruk op de koolhydraatbeperkte leefstijl.

Ons team biedt deelnemende praktijken ondersteuning bij het toepassen van de khbw leefstijl en de daarbij horende medicijnverlaging.

Voordelen van deelnemen

Achter de schermen

Deelnemende praktijken krijgen een inlogcode en kunnen dan meer informatie vinden. Denk aan E-learning modules. factsheets over koolhydraatbeperkt en vetten. Ondersteuningsprogramma’s voor hun patiënten zodat maximaal kan worden ingezet  op het volhouden. Wij helpen met het opzetten en implementeren. Maar denk ook aan coaching waar dat nodig is.

We werken ook samen met de DVN om per regio een informatiebijeenkomst te organiseren in het Diabetescafé. De eerste succesvolle informatieavonden zijn al geweest oa in Gorinchem en er staan er al meer gepland oa in Zaandam en Leusden.